Μια συλλογική προσπάθεια για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων


Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023


Στην ADUS ενδυναμώνουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και στηρίζουμε το έργο του Μπορούμε στη μείωση της σπατάλης φαγητού στην Ελλάδα.

Για αυτό πριν φύγεις για τον καλοκαιρινό σου προορισμό, διάβασε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να πετύχεις zero food waste:

  • Έλεγξε τη σωστή θερμοκρασία στο ψυγείο σου για την καλύτερη συντήρηση (4οC)
  • Τοποθέτησε στην κατάψυξη κρέατα ή ψάρια, σκληριά τυριά, και μαγειρεμένο φαγητό που δεν έχεις καταναλώσει
  • Αξιοποίησε τα φρούτα που δεν μπορείς να πάρεις μαζί σου για να φτιάξεις smoothies ή να κάνεις γρανίτες για συντήρηση στην κατάψυξη
  • Βασιλικός, σπανάκι, ρόκα μπορούν να γίνουν μια ωραία σάλτσα πέστο για την μακαρονάδα της τελευταίας στιγμής
  • Αν το γάλα ή το γιαούρτι πλησιάζουν στην ημερομηνία λήξης, μπορείς να φτιάξεις κρέμα για επιδόρπιο ή αλλο γλυκό ψυγείου
  • Τα περισσευούμενα λαχανικά όπως τομάτες, πιπεριές, κά μπορείς να τα κάνεις σάλτσα και να τη συντηρήσεις στην κατάψυξη
  • Τα αγγούρια μπορείς να τα βάλεις σε αεροστεγή δοχεία με νερό για συντήρηση 2-4 εβδομάδες
  • Συσκευασμένα τρόφιμα τα οποία όμως έχεις ήδη ανοίξει (ρύζι, μακαρόνια, κλπ), μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο

Και μη ξεχνάς...

Εάν σε ενδιαφέρει να πραγματοποιήσεις μια δράση κοινωνικής ευθύνης, μπορείς να επικοινωνήσεις με τον οργανισμό Μπορούμε και να μάθεις τους τρόπους με τους οποίους μπορείς και εσύ να συμβάλλεις στο σημαντικό τους έργο για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. 

https://www.boroume.gr/