Η νέα εποχή για τα καροτσάκια αγορών στα σούπερ μάρκετ έφτασε στις ΗΠΑ.


Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021


Την αρχή έκανε η Amazon, η οποία πριν μερικούς μήνες παρουσίασε το «έξυπνο» καρότσι το οποίο συνδέεται με την εφαρμογή Alexa στα σούπερ μάρκετ που διαθέτει στην αμερικανική αγορά.

Την σκυτάλη τώρα πήρε η Kroger, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Συγκεκριμένα, δοκιμάζει πιλοτικά σε πρώτη φάση «έξυπνα» καρότσια τα οποία λειτουργούν ταυτόχρονα και σαν ταμειακές μηχανές, έτσι ώστε οι πελάτες να μην χρειάζεται να στηθούν στην ουρά για να πληρώσουν.

Τα συγκεκριμένα καροτσάκια υψηλής τεχνολογίας αυτή ην στιγμή βρίσκονται υπό δοκιμή σε ένα κατάστημα της αλυσίδας στο Σινσινάτι.

Οι καταναλωτές μπορούν λοιπόν να σκανάρουν τα προϊόντα απευθείας στο καροτσάκι, ώστε στο τέλος να μη χρειάζεται να περάσουν από το ταμείο. Μάλιστα, όσοι είναι πρόθυμοι να τα δοκιμάσουν, λαμβάνουν μια έκπτωση 5%σαν κίνητρο.

Τα συγκεκριμένα καροτσάκια, που ονομάζονται KroGo, διαθέτουν επίσης ενσωματωμένες ζυγαριές για χύμα προϊόντα.

Επιπλέον, μέσα από μια οθόνη, το καρότσι μπορεί να δώσει οδηγίες στον καταναλωτή, να του προτείνει προϊόντα καθώς και να τον ενημερώσει για τις προσφορές. Τέλος, το ενσωματωμένο μηχάνημα πληρωμών επιτρέπει την ολοκλήρωση της συναλλαγής χωρίς την παρέμβαση του ταμείου.

Πηγή: Food Reporter #0430/25-01-2021