Μόλις λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση ότι θα επεκτείνει τη λύση «Scan & Go» σε 100 καταστήματα των Η.Π.Α., η Walmart έχει εγκαταλείψει το πρόγραμμα, αναφέροντας την έλλειψη ενδιαφέροντος για χρήση από τον πελάτη.


Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018


Η εφαρμογή για κινητά επέτρεψε στους αγοραστές να «σκανάρουν» προϊόντα καθώς μετακινούνται μέσα στο κατάστημα, ώστε στη συνέχεια να παρακάμπτουν την ουρά αναμονής του ταμείου.

"Υπήρξε χαμηλή ανταπόκριση και χρήση", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Walmart Ragan Dickens στο Business Insider, προσθέτοντας ότι ορισμένα τμήματα της υπηρεσίας δημιουργούσαν "ανεπιθύμητη αίσθηση" σε πολλούς πελάτες.

Η κίνηση της Walmart έρχεται σε μια εποχή που ο ανταγωνιστής της το Amazon επεκτείνει το concept του «Amazon Go» σε έξι καταστήματα μέσα στο 2018. Επιπλέον, το σούπερ μάρκετ Kroger θα φέρει το πρόγραμμα «Scan, Bag, Go» σε 400 καταστήματα του και το παντοπωλείο Meijer κατέχοντας 235 καταστήματα σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα του «Shop & Scan» στα περισσότερα από αυτά μέσα στο καλοκαίρι του 2018.

Η Walmart θα συνεχίσει τη δοκιμή Check Out With Me στα κηπευτικά της προϊόντα στα ειδικά σημεία όπου λειτουργεί κέντρα προϊόντων για κήπους τα οποία αντιστοιχούν σε περισσότερα από 350 καταστήματα. Το επιχείρημα της Walmart για να τεστάρει στα κηπευτικά συνδέεται με τα cellular devices και τους Bluetooth printers, έτσι ώστε οι αγοραστές να μην χρειάζεται να εισέλθουν στο κατάστημα για να πληρώσουν μεταφέροντας ογκώδη είδη κηπουρικής.