Η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο πραγματοποιήθηκε σηματοδοτώντας την έναρξη των δια ζώσης επιχειρηματικών συναντήσεων και προϊοντικών παρουσιάσεων.


Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021


Στο πλαίσιο της παρακολούθησης των διεθνών εξελίξεων και των τάσεων της αγοράς, με στόχο την αρτιότερη πάντα προσφορά υπηρεσιών στους πελάτες της, η ADUS συμμετείχε με παρουσία στελεχών της, στη μεγαλύτερη παγκοσμίως διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών ‘Anuga 2021’, που διεξήχθη 9-13 Οκτωβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Koelnmesse στην Κολονία της Γερμανίας.

Η επισκεψιμότητα της έκθεσης είχε  προβληματίσει διοργανωτές και εκθέτες, ιδιαίτερα κατά την έναρξή της. Το γεγονός αυτό σχετιζόταν με δυο παράγοντες: Ο ένας ήταν η υβριδική μορφή της έκθεσης και ο δεύτερος, οι περιορισμοί που τέθηκαν στους επισκέπτες καθώς έπρεπε να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Η συμμετοχή από πλευράς εκθετών παρά τα νέα δεδομένα  ήταν σημαντική: 4.600 εκθέτες από 97 διαφορετικές χώρες ενώ οι επισκέπτες έφτασαν κοντά στις 170.000.

Η ελληνική παρουσία ήταν ιδιαίτερα δυναμική καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε άλλη χρονιά, με περίπου 170 περίπτερα.

Συμπερασματικά  το «crash test» φαίνεται ότι πέτυχε, δίνοντας την σκυτάλη και σε άλλες εκθέσεις του εξωτερικού, όπως και στις νέες μορφές συνεδρίων και «μέγα-τάσεις» (megatrends) που στοχεύουν στη βιωσιμότητα.