Με κούπες για καφέ, οι οποίες μπορούν να καταναλωθούν και σαν cookies και που έχουν γεύση βανίλια, πειραματίζεται η αεροπορική εταιρεία Air New Zealand, τόσο στις πτήσεις της όσο και στο έδαφος, στο πλαίσιο των ενεργειών της για τη μείωση των ποτηριών μίας χρήσης.


Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019


Σε συνεργασία με την εταιρεία twiice, επίσης από τη Νέα Ζηλανδία, η Air New Zealand λανσάρει πιλοτικά τις κούπες αυτές, παρασκευασμένες από μπισκότο, που είναι κατάλληλες για διάφορα ζεστά ροφήματα, δε στάζουν και μπορούν να καταναλωθούν σαν μπισκότο αφού ο καταναλωτής πιει το ρόφημά του. Οι κούπες χρησιμοποιούνται επίσης σε πάνω από δέκα καφετέριες της χώρας.

«Οι κούπες έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στους πελάτες που τις έχουν δοκιμάσει ενώ τις χρησιμοποιούμε επίσης ως μπολ για γλυκά», δήλωσε η Niki Chave, Διευθύντρια  Customer Experience της Air New Zealand.

Τέλος τα πλαστικά ποτήρια. Σημειώνεται ότι η αεροπορική εταιρεία σερβίρει περίπου οκτώ εκατομμύρια ποτήρια καφέ ετησίως, ενώ έχει ήδη αντικαταστήσει τα πλαστικά ποτήρια φυτικής προέλευσης και τα χάρτινα ποτήρια στις πτήσεις της και στα αεροδρόμια. Μάλιστα, από την κίνηση αυτή εκτιμά ότι θα αποφευχθεί η συγκέντρωση περίπου 15 εκατομμυρίων πλαστικών ποτηριών σε χωματερές.