Η ADUS συνεργάζεται με τον οργανισμό Μπορούμε για τη μείωση σπατάλης φαγητού και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα


Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022


 

Είναι μεγάλη μας χαρά που συνεργαζόμαστε με την πανευρωπαϊκά καταξιωμένη μη κερδοσκοπική οργάνωση Μπορούμε για την μείωση της σπατάλης περισσευούμενου φαγητού και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα.

Το Μπορούμε διαχειρίζεται με επιτυχή πορεία, μια ολιστική προσέγγιση στο ζήτημα της σπατάλης τροφίμων, από το 2012. Διαθέτουν τα εξής προγράμματα:

  • Προγράμματα διάσωσης & προσφοράς τροφίμων για κάθε επίπεδο της διατροφικής αλυσίδας: κεντρικό πρόγραμμα «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων», «Μπορούμε στη Λαϊκή», «Μπορούμε στο Χωράφι».
  • Προγράμματα ενημέρωσης και αφύπνισης της κοινής γνώμης: πρόγραμμα ενημέρωσης «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη», εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μπορούμε στο Σχολείο», «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» και «Σήμα Πιστοποίησης No Food Waste».
  • Πρόγραμμα επισιτιστικής στήριξης των ανθρώπων με τη μεγαλύτερη διατροφική ανασφάλεια: «Είμαστε Οικογένεια»

Η ADUS συνεισφέρει στο όραμα και στα προγράμματά του Μπορούμε στοχεύοντας στην ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος μείωσης της σπατάλης φαγητού και την αύξηση της επισιτιστικής στήριξης ανθρώπων σε ανάγκη.

Επιπροσθέτως, εκτός από την στήριξη του οράματος του Μπορούμε, η ADUS παροτρύνει τους εργαζόμενούς της με εθελοντικές συμμετοχές στις δράσεις του καθώς επίσης, στοχεύει στην δημιουργία εκπαιδευτικών σεμιναρίων τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πελάτες της.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Μπορούμε και τα προγράμματα τους, καθώς και τους τρόπους υποστήριξης των δράσεων τους στον εξής σύνδεσμο: https://www.boroume.gr/