Το Μπορούμε μας ενημερώνει για κάποιους εύκολους και γρήγορους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να γίνει μέλος της εθελοντικής του ομάδας και να συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του, με στόχο τη μείωση σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα.


Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022


Οι τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να γίνει εθελοντής στο Μπορούμε είναι οι εξής:

 

1.       Εθελοντής στο Σπίτι του Μπορούμε με το πρόγραμμα «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων»:

Εάν ξέρεις να χειρίζεσαι με ευκολία e-mail, Microsoft Word και Excel και ξέρεις ελληνικά (γραπτά και προφορικά), τότε μπορείς να συμπληρώσεις την φόρμα ενδιαφέροντος και να γίνεις εθελοντής στο πρόγραμμα «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων». Κάποια από τα βασικά σου καθήκοντα θα είναι να επικοινωνείς με ιδιώτες, εταιρείες και φορείς καθώς και, να στηρίζεις συμπληρωματικά την ομάδα στις καθημερινές ή εποχικές ανάγκες που προκύπτουν.

 

2.  Εθελοντής στο πρόγραμμα «Μπορούμε στη Γειτονιά»:

Εάν σε χαρακτηρίζουν η θετική ενέργεια και η καλή επικοινωνία με άλλα άτομα, τότε μπορείς να γίνεις εθελοντής του προγράμματος «Μπορούμε στη Γειτονιά» και να διαδίδεις το μήνυμα του Μπορούμε σε δυνητικούς χορηγούς τροφίμων, όπως φούρνοι, μανάβικα, εστιατόρια, κ.ά, σε μια γειτονιά που σε βολεύει και στους χρόνους που επιθυμείς.

 

3.  Εθελοντής στο πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή»:

Μπορείς να συμμετέχεις σε δράσεις για τη συλλογή των αδιάθετων προϊόντων από λαϊκές αγορές, και την άμεση διάθεσή τους σε κοινωφελή φορέα της περιοχής.

 

4.  Εθελοντής στο πρόγραμμα «Μπορούμε στο Χωράφι»:

Κατόπιν γρήγορης εκπαίδευσης, μπορείς να συμμετέχεις στη συγκομιδή φρούτων και λαχανικών που έχουν μείνει αδιάθετα σε κάποιο χωράφι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι αρχικά να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου και μετά, ειδοποιείσαι από το Μπορούμε για την διαδικασία.

 

Εάν ενδιαφέρεσαι να γίνεις εθελοντής του Μπορούμε σε κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα, μπορείς να συμπληρώσεις την φόρμα ενδιαφέροντος πατώντας στο εξής σύνδεσμο: https://www.boroume.gr/boreis-na-voithiseis/gine-ethelodis-tou-boroume/