Το φετινό FOOD EXPORT SUMMIT, που ήταν σε συνδιοργάνωση με τον ΣΕΒΕ, ήταν αφιερωμένο στην ιαπωνική αγορά και το εξαγωγικό δυναμικό των ελληνικών τροφίμων και ποτών, ενώ έλαβε εξαιρετικές κριτικές.


Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019


Το Summit άνοιξε με τους χαιρετισμούς του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Yasuhiro Shimizu και του προέδρου του ΣΕΒΕ κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου, για να δώσουν την σκυτάλη στον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του ΣΕΒΕ, Παναγιώτη Χασάπη ο οποίος περιέγραψε την πορεία των ελληνικών εξαγωγών δίνοντας μία πολύ ρεαλιστική εικόνα του επιπέδου τους αλλά και των προοπτικών. Ακολούθησε η Ειρήνη Καμά (Γραμματέας Α’, Γραφείο ΟΕΥ Τόκιο) η οποία εστίασε στις προοπτικές και τις ιδιαιτερότητες της αγοράς Tροφίμων και Ποτών της Ιαπωνίας.

Η ανταλλαγή εμπειριών αποτελεί πάντα ένα πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό κεφάλαιο για κάθε ενδιαφερόμενο. Αυτό το μέρος ανέλαβαν οι Στέλιος Πολυχρονιάδης (Α’ Αντιπρόεδρος, EURIMAC AE) και Γιώργος Βανίδης (Διευθυντής Εξαγωγών, ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ) που στάθηκαν στα όσα έχουν αποκομίσει από τις εξαγωγικές εμπειρίες των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν, οι προκλήσεις που κλήθηκαν να διαχειριστούν σε αυτό το βήμα, οι ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης αγοράς, οι λόγοι που την επέλεξαν για να δραστηριοποιηθούν όσον αφορά την εξαγωγική πλευρά των εταιρειών τους αλλά και τα οφέλη που αποκόμισαν από αυτήν τη σημαντική επιχειρηματική κίνηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο των εισηγήσεών τους.

Τις ομιλίες έκλεισαν οι Konosuke Matsumoto (Executive General Manager, Food Material Procurement Division, AOHATA) και Αθανάσιος Φραγκής (Διευθύνων Σύμβουλος Nostimia Co. Ltd) μέσα από το πρίσμα των εισαγωγέων των Τροφίμων και Ποτών. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στα προϊόντα τα οποία αυτοί προτιμούν και έχουν ιδιαίτερη θέση και απήχηση στην Ιαπωνική αγορά. Το slot της ημερίδας σχετικά με τις εξαγωγικές προοπτικές των ελληνικών προϊόντων στην Iαπωνία παρακολούθησαν 10 σημαντικοί αγοραστές από την Ιαπωνία. Η ημερίδα έκλεισε με τις παρατηρήσεις αλλά και τις ερωτήσεις από την πλευρά του κοινού, το οποίο πραγματικά εντυπωσιάστηκε από τον πλούτο των πληροφοριών και της ενημέρωσης που έλαβε από τις παρουσιάσεις και τις εισηγήσεις.